به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، امین شعبانی و اقبال محمدی نمایندگان مریوان و سنندج درباره علت پایین بودن قیمت فرآورده های گوشت و لبنیات از جمله شیر از روستائیان سئوال کردند.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سئوالات گفت بحث تنظیم بازار و کم کردن فاصله بین تولید کننده و مصرف کننده و کاهش نقش دلالان تا حد ممکن از جمله سیاسته ای وزارت جهاد کشاورزی است.
صادق خلیلیان افزود: قیمت گوساله پرواری زنده در سال 88 به طور میانگین در کشور 31653 ریال و قیمت بز پرواری در همین مدت 43800 بود.
وی اضافه کرد: گوشت گوسفند در کشور در سال 89 به طور میانگین 95379 ریال بود که به نظر می رسد این فاصله قیمت میان تولید و مصرف کمتر از مقداری است که در سئوال سئوال کنندگان آمده است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: قیمت بره زنده در استان کردستان هر کیلو 47000 ریال است در حالیکه در سئوال نمایندگان قیمت عنوان شده برای هر کیلو 25000 الی 30000 ریال مطرح شده است.
خلیلیان گفت: فاصله قیمت گوشت های که به دست مصرف کننده می رسد با دام زنده در سال 85 به طور میانگین 2.33 برابر در سال 87 حدود 2.32 و در سال 88 حدود 2.18 بود که این میزان کاهش فاصله میان تولید کننده و مصرف کننده را نشان می دهد.
وی افزود: رای به حداقل رساندن این فاصله قیمتی به یک برنامه پنج ساله نیاز است.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به قیمت جو مورد نیاز دام در سالهای 87 و 89 اشاره کرد و گفت: دراین مدت قیمت جو به شدت کاهش یافته است.
وی درباره قیمت شیر نیز گفت: قیمت خرید هر کیلو گرم شیر خام جمع آوری شده از دامداران به طور متوسط 3732 ریال و میانگین قیمت شیر خریداری شده از دامداری های صنعتی توسط کارخانجات در سال گذشته 4132 ریال بود.
خلیلیان افزود: این قیمت با رقم 2500 ریالی که برای خرید هر کیلو شیر در سئوال نمایندگان آمده بود مغایر است که البته ممکن است قیمت مورد نظر آنها در نطقه ای از استان کردستان را بیان کرده باشند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: وظیفه تنظیم بازار مواد پروتئینی از سال گذشته از جهاد کشاورزی به وزارت بازرگانی منتقل شد تا وزارت جهاد کشاورزی تنها به بحث تولید بپردازد.
وی در عین حال گفت: قبول داریم که قیمت شیر خریداری شده ازدامداران کفاف هزینه های آن را نمی دهد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: با وجود این عزم وزارت جهاد کشاورزی بر این است که با کمک و حمایت نمایندگان مجلس معضلات موجود در زمینه خرید تضمینی شیر و گوشت تولیدی دامداران را حل کند.
وی از نمایندگان خواست فرصتی را به وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای برنامه ها و سیاست های مورد نظر خود بدهند.
امین شعبانی نماینده مریوان در سئوال خود از وزیر جهاد کشاورزی گفت: سیاست این وزارتخانه برای تحقق اهداف برنامه چهارم توسعه چه بوده است.
وی واردات دام از کشورهای افغانستان، پاکستان، ارمنستان و قرقیزستان را موجب تضعیف تولید داخلی و ورشکسته شدن روستائیان بیان کرد و گفت: سیاست واردات دام برای ثبات قیمت باعث خروج منابع عظیم ارز و تضعیف ساختار تولید داخل شده است.
نماینده مریوان افزود: چرا برای کم کردن فاصله میان تولید کننده و مصرف کننده از طریق تعاونی های روستایی کشتارگاه های نیمه صنعتی را در روستاها راه اندازی نمی کنید.
وی گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه سرانه مصرف گوشت باید 25 کیلوگرم می بود که این میزان 15 کیلوگرم است و سرانه مصرف شیر نیز یک سوم میزان مشخص شده بوده است.
شعبانی با ارائه آماری در خصوص میزان تولید شیر در سالهای 85 تا 88 گفت: با نبود برنامه ریزی های صحیح مقدار شیر تولیدی در سال 88 نسبت به سال قبل از آن 599 هزار تن کاهش یافت.
وی همچنین گفت: در 9 ماهه سال 88 در مقایسه با سال قبل از آن واردات دام زنده 11 برابر افزایش یافت.
ابوترابی که ریاست جلسه را بر عهده داشت با اشاره به اهمیت موضوع مطرح شده از رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خواست با برگزاری نشست های مشترک با وزرای جهاد کشاورزی و بازرگانی نمایندگان سئوال کننده موضوع مطرح شده را پیگیری کنند.
به گزارش مهر ، در این جلسه قبل از مطرح شدن این سئوال و پاسخگویی وزیر جلسه مجلس نصاب لازم برای رسمیت جلسه را نداشت با این حل محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت دستور کار جلسه را ادامه داد.
تعداد نمایندگان برای رسمیت یافتن مجلس 194 نماینده است اما تعداد نمایندگان قبل از مطرح شدن سئوال 178 نفر بود این در حالی است که در صورت قانع نشدن نماینده از اظهارات وزیر مجلس نیازمند رای گیری و اعلام نظر نسبت به توضیحات وزیر مربوطه است.
پس از پایان پاسخ وزیر به سئوال شعبانی و محمدی، ابوترابی فرد برای آنکه مجلس مجبور به رای گیری نباشد پیشنهاد کرد راهکارهای مطرح از سوی شعبانی در حل مشکل طرح سئوال به کمیسیون کشاورزی ارجاع شود و بررسی بیشتری با حضور وزیران کشاورزی، بازرگانی صورت گیرد که ابتدا شعبانی با این پیشنهاد مخالفت کرد و سپس با رایزنی سایر نمایندگان وی نیز با
این در حالی است که در صورت قانع نشدن شعبانی مجلس باید رای گیری می کرد و در آن صورت به علت نداشتن نصاب لازم این جلسه برای رای گیری آماده نبود.
به گزارش مهر، در صورت رسمیت نداشتن جلسه مذاکرات نمی تواند ادامه یابد.
حسین سبحانی نیا عضو هیئت رئیسه در حین طرح سئوال از وزیر جهاد کشاورزی با خروج از پارلمان از نمایندگان دعوت کرد برای رسمیت یافتن جلسه در پارلمان حضور یابند.
نظر شما